Вест

ДРАНГУЛИЈАДА

Датум: 05. Novembar 2016 18:56 Категорија: Новости

У петак 4.11. смо решили да се мало играмо у школи. Школске клупе су постале тезге пуне играчака. Двориште су смехом и грајом испунили ученици наших млађих разреда, а придружили су нам се и предшколци из вртића „Бубамара“ и „Фића“. Ово је био још један занимљив дан пун дружења и игре, у ком су многе играчке пронашле своје нове власнике.


Остале слике су у Галерији.


Прочитај

ШКОЛСКИ САЈАМ КЊИГА

Датум: 02. Novembar 2016 10:13 Категорија: Новости

Октобар је месец књиге, а наша школа је тим поводом организовала Школски сајам књига. Сајам је отворен у четвртак, 27. октобра, у холу школе. Ученици су у оквиру одељенске заједнице прикупили књиге и тог дана продавали по договореним ценама. На школским штандовима поред великог броја књига, видела се и велика креативност, као и добро расположење које је владало током целог дана.Прикупљени новац искористили су за дружење и забаву.
Читање и дружење- то је оно што нас чини великим људима! - гласио је мото овогодишњег Школског сајма књига!

Остале слике можете погледати  на:
http://osnhsinisanikolajevic.nasaskola.rs/galerija/81/SKOLSKI-SAJAM-KNjIGA/

Прочитај

Посета Сајму књига

Датум: 02. Novembar 2016 09:27 Категорија: Новости

У среду, 26. октобра, ученици седмог и осмог разреда посетили су Сајам књига у Београду. Овогодишњи почасни гост Сајма био је Иран. На Сајму су нас дочекали велики број издавачких кућа, као и промоција нових књига на све стране. Ученици су уживали у разгледању штандова и куповини књига. Добро расположење и лепо време учинили су да све протекне у најбољем реду.

Прочитај

"Београдски космодром"

Датум: 24. Oktobar 2016 19:50 Категорија: Достигнућа

 У недељу 23.окт.2016. десет наших ученика је, у пратњи наставника Зорана Лучића, учествовало у манифестацији "Београдски космодром" у организацији Ваздухопловног савеза Београда, која је одржана на Ушћу, а која је промовисала ракетно моделарство. 
     У такмичарском делу, у испаљивању модела ракете са траком, наш ученик Огњен Милојковић (5/1) је освојио златну медаљу и пригодну награду.
Честитамо!

Прочитај

Предавање о електронском насиљу

Датум: 24. Oktobar 2016 19:43 Категорија: Новости

ОБАВЕШТЕЊЕ
 
Обавештавамо вас да ће у среду 26. октобра 2016. у 18.00 часова у просторијама школске читаонице припадници МУП одржати предавање о електронском насиљу и безбедности деце на интернету за родитеље ученика  шестог и седмог  разреда.  Позивамо вас да присуствујући овом предавању узмете учешће у заједничком напору за смањењем сваке, па и ове врсте насиља. 

Прочитај

ОТВОРЕНА ВРАТА

Датум: 18. Oktobar 2016 18:04 Категорија: Новости

ОТВОРЕНА ВРАТА 
за родитеље ученика  старијих разреда
одржаће се у  
СРЕДУ   -  19. 10. 2016.  
од  16   до  18 часова

Прочитај

Дан здраве хране

Датум: 18. Oktobar 2016 17:58 Категорија: Новости

Дан здраве хране је   у нашој школи ове године обележен  у понедељак,17. октобра. Ово је трећа  година за редом како  се   овај врло значајан дан обележава у нашој школи на овај начин- израдом паноа, тематским одељенским заједницама  и продајном изложбом здраве хране. Било је весело, здраво, али и слатко ове године и нико није остао гладан.   

Прочитај

Дан здраве хране

Датум: 16. Oktobar 2016 18:47 Категорија: Новости

Поштована децо и родитељи,
данас је 16. октобар -Дан здраве хране. У циљу обележавања овог врло важног дана и промовисања здраве хране и здравих стилова живота у школи ће сутра бити одржана продајна изложба здраве хране коју организују ученици 7/1, 7/2 , 4/2, 4/3 одељења. Овом приликом подсећамо ученике из ових одељења на њихова задужења и обавештавамо све друге да ће сутра бити у прилици да купују здраву храну у школи по промотивним ценама.

Прочитај

"Пронађи ослонац"

Датум: 13. Oktobar 2016 19:33 Категорија: Новости

12. 10. 2016.
Ове године Светски дан борбе против артритиса, Удружење оболелих од реуматских болести Србије обележило је под слоганом "Пронађи ослонац". Ђаци наше школе, чланови Ученичког парламента, Сара Галовић, Вукашин Минић, Анђела Попадић и Петар Ђапић са наставницом Невенком Миливојевић учествовали су у обележавању овог дана у Бео ЗОО врту.  Три особе са великим луткама слоновима на леђима, симболичним перфомансом су показале сву тежину болести и притиска на кичму коју трпе оболели од спондилоартритиса. Саслушали су предавање о значају физичких вежби у очувању кичменог стуба и значају раног дијагностиковања било које болести. Такође су схватили колико је у свакодневном животу важно да помажемо једни другима, посебно ако нека особа има здравствених проблема и колико дружење са животињама има благотворан утицај на здравље људи.
 
 
 

Прочитај

Уметност у сазвежђу

Датум: 10. Oktobar 2016 19:01 Категорија: Достигнућа

 Уметност у сазвежђу је слоган под којим се ове године одржава 51. дечији октобарски салон Музеја примењене уметности. Међу изабраним радовима за излагање су слике три ученица осмог разреда, Веселе Рајковић, Уне Лучић и Јоване Крсмановић

Прочитај