Вест

Предавање о електронском насиљу

Датум: 24. Oktobar 2016 19:43 Категорија: Новости

ОБАВЕШТЕЊЕ
 
Обавештавамо вас да ће у среду 26. октобра 2016. у 18.00 часова у просторијама школске читаонице припадници МУП одржати предавање о електронском насиљу и безбедности деце на интернету за родитеље ученика  шестог и седмог  разреда.  Позивамо вас да присуствујући овом предавању узмете учешће у заједничком напору за смањењем сваке, па и ове врсте насиља. 

Прочитај

ОТВОРЕНА ВРАТА

Датум: 18. Oktobar 2016 18:04 Категорија: Новости

ОТВОРЕНА ВРАТА 
за родитеље ученика  старијих разреда
одржаће се у  
СРЕДУ   -  19. 10. 2016.  
од  16   до  18 часова

Прочитај

Дан здраве хране

Датум: 18. Oktobar 2016 17:58 Категорија: Новости

Дан здраве хране је   у нашој школи ове године обележен  у понедељак,17. октобра. Ово је трећа  година за редом како  се   овај врло значајан дан обележава у нашој школи на овај начин- израдом паноа, тематским одељенским заједницама  и продајном изложбом здраве хране. Било је весело, здраво, али и слатко ове године и нико није остао гладан.   

Прочитај

Дан здраве хране

Датум: 16. Oktobar 2016 18:47 Категорија: Новости

Поштована децо и родитељи,
данас је 16. октобар -Дан здраве хране. У циљу обележавања овог врло важног дана и промовисања здраве хране и здравих стилова живота у школи ће сутра бити одржана продајна изложба здраве хране коју организују ученици 7/1, 7/2 , 4/2, 4/3 одељења. Овом приликом подсећамо ученике из ових одељења на њихова задужења и обавештавамо све друге да ће сутра бити у прилици да купују здраву храну у школи по промотивним ценама.

Прочитај

"Пронађи ослонац"

Датум: 13. Oktobar 2016 19:33 Категорија: Новости

12. 10. 2016.
Ове године Светски дан борбе против артритиса, Удружење оболелих од реуматских болести Србије обележило је под слоганом "Пронађи ослонац". Ђаци наше школе, чланови Ученичког парламента, Сара Галовић, Вукашин Минић, Анђела Попадић и Петар Ђапић са наставницом Невенком Миливојевић учествовали су у обележавању овог дана у Бео ЗОО врту.  Три особе са великим луткама слоновима на леђима, симболичним перфомансом су показале сву тежину болести и притиска на кичму коју трпе оболели од спондилоартритиса. Саслушали су предавање о значају физичких вежби у очувању кичменог стуба и значају раног дијагностиковања било које болести. Такође су схватили колико је у свакодневном животу важно да помажемо једни другима, посебно ако нека особа има здравствених проблема и колико дружење са животињама има благотворан утицај на здравље људи.
 
 
 

Прочитај

Уметност у сазвежђу

Датум: 10. Oktobar 2016 19:01 Категорија: Достигнућа

 Уметност у сазвежђу је слоган под којим се ове године одржава 51. дечији октобарски салон Музеја примењене уметности. Међу изабраним радовима за излагање су слике три ученица осмог разреда, Веселе Рајковић, Уне Лучић и Јоване Крсмановић

Прочитај

Најуспешнији ученици на Врачару

Датум: 07. Oktobar 2016 21:11 Категорија: Новости

Најуспешнији ученици на Врачару
У оквиру Дечије недеље 6. 10. 2016. године организован је пријем деце код председника општине Врачар. Све врачарске школе дошле су на пријем са најуспешнијм такмичарима у организацији Пријатељи деце Врачара ( Мали Пјер, Лик Светог Саве, Најраспеваније одељење, Рецитатори, Златна сирена).
Нашу школу представио је ученик Огњен Милојковић 5/1, победник на општинском такмичењу рецитатора.

Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 07. Oktobar 2016 20:41 Категорија: Новости

Дечја недеља има дугу и богату традицију. Први пут код нас је одржана 1934. године, а од 1987. године уведена је на предлог организације Пријатељи деце Србије и одржава се сваке прве недеље у месецу октобру. Ове године Дечја недеља се одржавала 3 - 9. октобра, а мото је био: НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ!
Тим за културну и јавну делатност школе, као и учитељи и наставници који су узели учешћа у програму побринули су се да све протекне у ведром и забавном духу.
Отварање Дечје недеље у нашој школи започело је изложбом ученичких радова- Све боје детињства. Истог дана,као и другог дана, наставница техничког одржала је и радионицу лепог писања и старих заната за све заинтересоване ученике. Ученички парламет побринуо се да прикаже својим вршњацима модерне игре савременог друштва. И среда је протекла у разиграној атмосфери. Ученици другог разреда посетили су библиотеку "Петар Кочић" на Врачару и том приликом дружили се са писцем Божидаром Пешевим. Док су другаци уживали у царству књига, петацима је мото био:Нећу да бригам, хоћу да певам! На часу музичког уживали су у музици коју су за њих изводили њихови другари. Четвртак је био дан за креативност. Прваци су цртали по асфалту, четвртаци су правили играчке од природних и рециклираних материјала, а трећаци су били спортски расположени. На часу физичког васпитања организовано  је такмичење између дечака и девојчица. Током такмичења владала је весела атмосфера, водило се рачуна о регуларности такмичења, али је пре свега била битна забава и време које ученици проводе заједно. За награђене ученике у прошлој години организован је и пријем код председника општине Врачар. У петак смо опет били у посети библиотеци "Петар Кочић", а ученици који су учествовали на ликовном конкурсу поводом Дечје недеље посетили су Пионирси гад и преузели награде. 

Све фотографије можете погледати на линку:

http://osnhsinisanikolajevic.nasaskola.rs/galerija/80/DECJA-NEDELjA/

Прочитај

Општинско такмичење у кошарци

Датум: 06. Oktobar 2016 21:42 Категорија: Достигнућа

28.09. и 29.09.
Одржано  је општинско такмичење у кошарци за ученике и ученице 7. и 8.разреда.  У конкуренцији девојчица наша школа је освојила 3.место, док су дечаци у финалу изгубили од ОШ Краљ Петар ИИ и тако освојили 2.место у конкуренцији од 6 школа.

Прочитај

ДЕЧЈА НЕДЕЉА НА ВРАЧАРУ

Датум: 06. Oktobar 2016 08:38 Категорија: Новости

ДЕЧЈА НЕДЕЉА НА ВРАЧАРУ

 
03.10.2016.  Изложбу мозаика које су радила деца различитих узраста врачарских школа отворио је данас председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић који је подвукао да ће у фокус свог и рада општинског руководства ставити децу, поштовање њихових права и неговање и подстицање њихових талената и вештина.
Међу учесницима школе мозаика у организацији Пријатељи деце Врачара је и ученица наше школе Катарина Цуканић

Прочитај