Вест

КОНКУРС ЗА ДАН ШКОЛЕ

Датум: 05. Decembar 2022 15:41 Категорија: Новости


Драги ученици,
 
Тема овогодишње прославе Дана школе јесте Светско а наше. Тим поводом наша школа расписује ликовни и литерарни конкурс са следећим пропозицијама:

  •         Литерарни радови могу бити написани у било којој форми (прича, песма, есеј) и откуцани у Word документу (doc или docx) фонтом Times New Roman, 12. 
  •         Ликовни радови: слободна техника (дрвене бојице, фломастери, акварел или темпере; Блок број 4 или 5;
Рок за предају радова је 8. децембар. Радове предати код учитеља Новице (учионица 26).

Свим ученицима желимо пуно успеха!Тим за културну и јавну  делатност школе

Прочитај

Odbojka

Датум: 21. Novembar 2022 21:45 Категорија: Достигнућа

На општинском такмичењу из одбојке ученице  5. и 6. разреда су освојиле  друго место. Честитамо!!


Прочитај

Конкурс Ученичког парламента

Датум: 20. Novembar 2022 21:26 Категорија: Новости

Прочитај

16. новембар – Међународни дан толеранције

Датум: 20. Novembar 2022 18:31 Категорија: Новости

                   16. новембар – Међународни дан толеранције

Представница Ученичког парламента Тамара Милојевић 6/3 урадила је  едукативни пано за Међународни дан толеранције
и подстакла све да схвате важност прихватања различитости.

 „Толеранција је поштовање, прихватање и уважавање богате разноликости култура у свету, наших облика изражавања и начина да будемо људи.“
                                                                         

Генерална скупштина УН је 1996. године усвојила Резолуцију 51/95 којом је 16. новембар проглашен Међународним даном толеранције. Ова акција је уследила након усвајања Декларације о принципима толеранције од стране држава чланица UNESCO-а 16. новембра 1995. Између осталог, Декларација потврђује да толеранција није ни попустљивост ни равнодушност. То је поштовање и уважавање богате разноликости култура нашег света, наших облика изражавања и начина да будемо људи. Толеранција признаје универзална људска права и основне слободе других. Људи су природно разнолики; само толеранција може да обезбеди опстанак мешовитих заједница у сваком региону земаљске кугле.


Прочитај

Палеонтолог на часу географије

Датум: 14. Novembar 2022 12:05 Категорија: Новости

9.11.2022.
 Палеонтолог на часу географије
 
Час географије у одељењу 8/3 посетила је Палеонтолог Геолошког завода Србије Славица Ђајић, бака од ученика Луке Ђајића . На занимљив начин упознала је ученике са занимањем палеонтолог и објаснила им да се она у оквиру свог посла бави науком о развоју живота на Земљи, древних биљака и животиња заснованим на фосилима, које је овог пута  донела и показала деци. Сем фосила могли су да виде и стене које су заступљене у нашој земљи  а којим се бави наука која је повезана  са палеонтологијома то је геологија. Посебно се осврнула на значај очувања животне средине и колико је важно да свако од нас преузме одговорност да би свима било боље и да би живели у здравом окружењу.  Наставница географије Невенка Миливојевић и цело 8/3 су се захвалили гошћи на дивном предавању и узорцима стена које је поклонила за нашу збирку.
 
"Када све дрвеће буде посечено,
 када све животиње буду изловљене,
 када све реке буду загађене,
 када ваздух више не буде за дисање,
 тек онда ћеш схватити да не можеш да једеш новац"
 
Индијанска пословица
  
  

Прочитај

Школски сајам књига

Датум: 31. Oktobar 2022 22:07 Категорија: Новости

У нашој школи је ове године, након две године паузе, одржан Школски сајам књига. Од уторка 25. октобра до петка 28. октобра ученици су на штандовима у холу школе продавали књиге и промовисали читање. Сваки штанд је имао плакат са препоруком за читање. Овогодишњи сајам је  имао  и циљ богаћења библотечког фонда актуелном дечијом литературом. Свака одељењска заједница   поклонила по три књиге са свог штанда, а  и наставници су куповали књиге  које су поклонили библиотеци. Слике са сајма говоре о атмосфери која која је владала и добром дружењу  свих дана . Галерија - Школски сајам књига
   

Прочитај

Рукомет

Датум: 28. Oktobar 2022 18:29 Категорија: Достигнућа

На општинском такмичењу из рукомета ученици 7 и 8. разреда су  освојили прво место
и пласирали се на градско такмичење. Честитамо!!!

Прочитај

ПОВРАТАК НАПИСАНИХ!

Датум: 28. Oktobar 2022 18:23 Категорија: Новости

Након две године паузе, ПОВРАТАК НАПИСАНИХ!
Ученици седмог разреда наше школе, у пратњи наставнице историје Иване Младеновић и наставнице српског језика Жаклине Јашић, посетили су у четвртак, 27.10.2022. a осмог разреда у петак 28. октобра, најпосећенију сајамску манифестацију посвећену књизи - 65. Међународни београдски сајам књига. Као и сви празници, тако и празник књиге пружа сваком ученику јединствен доживљај кроз дружење са писцима, шетњу, разгледање и прелиставање омиљених наслова, али је свакако омиљени део манифестације сам додир читаоца са књигом!
     

Више слика погледајте у Галерији,

Прочитај

Дан сећања на жртве у Другом светском рату

Датум: 27. Oktobar 2022 19:06 Категорија: Новости

21.10.2022.  Дан сећања на жртве у Другом светском рату

 
Ученички парламент наше школе је подсетио све на обележавање Дана сећања на све невине жртве које су настрадале током Другог светског рата. Константин Милеуснић 8/1, члан Ученичког парламента је урадио пано који је окачен у холу школе а заинтересованима је објаснио све страхоте Другог светског рата.
 - Да се не заборави-

  

Прочитај

Дани здраве хране

Датум: 22. Oktobar 2022 20:38 Категорија: Новости

Недеља здраве хране – базар
У сарадњи Тима за развој међупредметних компетенција и предузетништва и Ученичког парламента у нашој школи организован је Базар здраве хране.
Ученици млађих и старијих разреда као и Ученички парламент су продавали два дана здраву и разноврсну храну на својим штандовима.
У уторак 18.10. храну су продавали ученици одељења са индексом 1 и 2, а у среду ученици одељења са индексом 3 и 4.
Ученици, родитељи и наставници заиста су се потрудили око припреме и продаје хране. Штандови су били испуњени разноврсном и здравом храном која је имала симболичне цене.

  

Прочитај