Достигнућа

ЕСЕЈ 2022

Датум: 16. Decembar 2022 10:13 Категорија: Достигнућа

На литерарном такмичењу ЕСЕЈ-2022, које организује Културни центар за образовање и културу Божидарац, традиционално су учествовали и ученици наше школе, а Тијана Мемиши, ученица 7/2, освојила је 1. место са својим литерарним радом на тему Нови почетак

Прочитајте награђени рад  наше ученице  Нови почетак

Прочитај

„Еколошка патрола“

Датум: 13. Decembar 2022 18:21 Категорија: Достигнућа

Ученици 4-1 разреда су у оквиру предмета Пројектна настава, тема „Еколошка патрола“ реализовали акцију чишћења школског дворишта и оближњег парка. Циљ акције је лепши простор за игру и дружење као и подизање свести о важности одговорног понашања према својој околини.
Почнимо од свог дворишта!
   

Прочитај

Песма рода мог

Датум: 12. Decembar 2022 11:26 Категорија: Достигнућа

ПЕСМА РОДА МОГ
 
У недељу, 11. децембар 2022. године у 17:00 часова у кући Ђуре Јакшића одржана је смотра ауторских радова реализованих у оквиру пројекта ПЕСМА РОДА МОГ. Организатори програма су  Удружење ВрачАрт и Друштва ветерана фолклора Споменар са Врачара. Програм је осмишљен тако да пружи неку врсту подршке и усавршавања мотивисаним и надареним ученицима основних школа са територије општине Врачар који имају афинитета према поезији и писању песама, поготово када је у питању родољубива мисао. Ово је заправо други циклус реализације овог пројекта, пошто је исти реализован први пут прошле календарске године у сарадњи са неколико основних школа са територије општине Врачар, а уз подршку и финансијску помоћ општине Врачар. У овом циклусу тема је била живото и опус Ђуре Јакшића, пошто се ове године навршава 90 година од његовог рођења.
 
Као и до сада, са децом су радили: Петар Арбутина, писац и главни уредник Службеног гласника и Младен Станић, студент докторских студија на Катедри за српски језик и књижевност Филолошког факултета, Универзитета у Београду. Кроз интерактивне активности помогли су ученицима да на правилан начин разумеју значање и процес стварања поезије, као и околности у којима је таква дела настају, што је веома важно за настанак родољубиве поезије, као и поезије уопште.

На крају пројекта организована је смотра дечијих радова и свечана додела диплома и захвалница награђеним ученицима и наставницима у просторији саме куће Ђуре Јакшића у Скадарској улици, уз пригодан културни програм. Ученици, чији су радови ушли у ужи избор од 10 најуспешнијих  песама, изражајно су казивали своје стихове. Међу њима су биле и песма Србија Нине Алексић 5/1 и песма Домовина Маше Јововић 5/1.

СРБИЈА
 
Тамо негде, између двеју река, 
Где мач сија у руци Победника,
Где мостови спајају нови и стари град,
Налази се њен главни град,Београд, 
Прочитај . 
                                                                    Видео- Нина Алескић

 


                                                                                                          
Моја домовина
Домовино моја,
домовино драга
прелепих ливада,
пашњака и стада.
Прочитај
...                                                                               Видео- Маша Јововић
 


Прочитај

Дан школе 2022

Датум: 11. Decembar 2022 13:31 Категорија: Достигнућа

Ученици 7. разреда  су за Дан школе писали радове  на тему Мy School. 
 

Прочитај

Odbojka

Датум: 21. Novembar 2022 21:45 Категорија: Достигнућа

На општинском такмичењу из одбојке ученице  5. и 6. разреда су освојиле  друго место. Честитамо!!


Прочитај

Рукомет

Датум: 28. Oktobar 2022 18:29 Категорија: Достигнућа

На општинском такмичењу из рукомета ученици 7 и 8. разреда су  освојили прво место
и пласирали се на градско такмичење. Честитамо!!!

Прочитај

ЈЕДНА ШКОЛА =ЈЕДНО ДРВО

Датум: 16. Oktobar 2022 20:35 Категорија: Достигнућа

ЈЕДНА ШКОЛА =ЈЕДНО ДРВО


· 14.10.2022. Ученички парламент и ученици 7/4 са одељењским старешином Невенком Миливојевић је учествовао у акцији заштите животне средине на локалном нивоу.


Тема европске недеље демократије  је била "Заштита животне средине локалне заједнице . У  оквиру задате теме  спроведена је акција под називом ЈЕДНА ШКОЛА=ЈЕДНО ДРВО.
Циљ акције је био да ученици  врачарских  основних школа засаде по једно дрво на јавној површини. Свако дрво је добило плочицу са обележјем  школе као вид трајне
  успомене на подизање нивоа  свести о заштити животне средине код млађих генерација. 
            
Акција је спроведена под  покровитељством  ГО Врачар која данас прославља и свој дан и ЈКП "Зеленило-Београд" 

Прочитај

Наши кошаркаши

Датум: 04. Oktobar 2022 09:40 Категорија: Достигнућа

 На општинском такмичењу из  кошарке ученици 5. и  6. разреда су освојили ДРУГО место, а ученици 7. и 8. разреда  ТРЕЋЕ  место. Честитамо!!
 
 
 
 

Прочитај

Међународна акција

Датум: 18. Septembar 2022 04:58 Категорија: Достигнућа

15.9.2022. Међународна акција "Очистимо свет"

 
Ученички парламент наше школе је подсетио све ученике и наставнике на важну улогу сваког појединца  у очувању животне средине у свом окружењу. Сви треба пажљиво и са поштовањем да се односимо према природи, свету и човечанству.
Да би нам свима било лепо и пријатно  учионице, ходници и школско двориште треба да буду без отпадака, кесица ,папира, лименки и остатака ужине.
Да је иницијатива Ученичког парламента успела показује и слика дворишта које никада није било чистије после великог одмора.  Надамо се да ће свима прећи у навику да се одговорно понашамо према околини а не да то буде само један дан у години.
   

Прочитај

Карикаттура

Датум: 31. Maj 2022 23:18 Категорија: Достигнућа

На конкурсу из карикатуре "Мали Пјер, ученица наше школе Тара Боровчанин 8/1 је након осовјене прве награде  на градском такмичењу,
освојила  3. награду на Републичком  такмичењу
Честитамо!Прочитај