ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

Датум: 09. Oktobar 2015 12:21 Категорија: Новости

Дечја недеља има дугу и богату традицију. Први пут код нас је одржана 1934. године, а од 1987. године уведена је на предлог организације Пријатељи деце Србије и одржава се сваке прве недеље у месецу октобру.  Ове године, Дечја недеља обележена је у периоду 5-11.октобра 2015. године и њен мото је био: ПОДРШКА ПОРОДИЦИ - НАЈБОЉА ПОДРШКА ДЕЦИ!
Захваљујући учитељима, наставницима и психологу школе, Дечја недеља у нашој школи протекла је у веселој и лепој атмосфери.

Отварање Дечје недеље почело је изложбом радова у холу школе у којој су учествовали ученици првог и петог разреда. Тема изложбе била је "Моја породица". Истог дана, ученици другог разреда са својим учитељицама постили су библиотеку "Растко" на Врачару и уживали у друштву дечјег песника Радислава Јовића.
    
  
Други дан био је предвиђен за песму, рецитацију и стваралаштво. Ученици нижих разреда певали су на енглеском, рецитовали и правили поруке за родитеље. Мала сала наше школе била је пуна до последњег места, и сви су уживали у овој мини приредби.
    
Након тога, уследила је радионица  МОЈЕ ПОРОДИЧНО СТАБЛО, на којој су ученици заједно са својим родитељима правили своје породично стабло. Радови су окачени у холу школе.
Трећи дан је био у знaку музике. Уз помоћ наставника музичке културе, ученици петог разреда имали су право музичко такмичење. Такмичили су се у караокама, музичким столицама и музичком квизу. Поред такмичења, у холу је постављена изложба лутака из детињства и изложба фотографија које буде успомене. Чланови Парламента за другарство доносили су своје играчке из детињства, а чланови библиотечке секције прикупили су фотографије са породичних окупљања.

Четврти дан је протекао у знаку спорта. Маме и девојчице играле су одбојку, а тате и дечаци играли су фудбал. Спортски дух је победио.
У петак, Ученички парламент учествовао је у акцији "Колач мали, а дечје срце велико" у организацији Пријатеља деце Врачара.

Дечја радост, осмех на лицима и задовољство учешћем у активностима види се на свакој фотографији.