Европски дан језика

Датум: 28. Septembar 2017 19:36 Категорија: Новости



Европски дан језика одржава се сваке године 26. септембра. Установљен је од стране Савета Европе са циљем да нагласи значај учења страних језика, као и да промовише европску културну баштину. Ове године Европски дан језика организовао је УНИЦЕФ Србије – 9 земаља, 8 језика и 17 организација имали су част да се овом приликом представе на три локације (Институт Сервантес, Француски институт и Гете институт) у Кнез Михаиловој улици.
Ученици наше школе посетили су овом приликом најпре Институт Сервантес, где су имали прилике да се друже са представницима италијанског, румунског и немачког језика и културе. Затим смо посетили Француски институт, где смо се дружили са представницима аустријске и француске културе, а на крају смо били гости Гете института, где су ученици имали прилике да учествују у различитим језичким играма на интерактивној табли и да науче нешто ново из шведске, немачке и грчке културе.
На сваком штанду учествовали су у наградном квизу, а за уложени труд добијали су печат на свом флајеру, како би учествовали у извлачењу на летњој позорници Калемегданске тврђаве уз разноврстан музички програм.


Остале слике погледајте у Галерији.