Осмаци последњег дана у школи

Датум: 01. Jun 2016 21:42 Категорија: Новости

Осмаци  су  крај школске године данас прославили са матурантима осталих врачарских школа у  традиционалној шетњи. У шетњу су их испратили млађи ученици који су им пожелели успех  на завршном испиту као и   и у даљем школовању.


Како подносе растанак можете видети из рада наше ученице Елене Мемиши.

Растајемо се, памтимо
Првог септембра 2008.године први пут смо се сусрели са школом. Она је за нас представљала многе загонетке. Шта ћу ја тамо, зашто морам да носим велики ранац, хоћу ли се и даље дружити са другарима из вртића. Мали осмех на лицу, две плетенице, бела хаљиница. Спремна сам за први школски дан. Улазим у школско двориште узбуђена, кријући се иза маме. Чује се граја деце. Скупили смо се у групице. Распоређују нас по одељењима. Ја сам у одељењу 1/2, и  наставница ми је Бранка Милојевић.   Она је 4.године била уз нас у свим тренуцима. Показала нам је да школа

 може да буде врло занимљива. Научила нас је прва слова, бројеве и  још много тога. Прве  четири године су брзо прошле. Напуштамо наше гнездо, и крећемо у нове победе. Опет све изнова. Нови наставници, сада још већи ранац, више свезака. Разредни старешина, Невенка Миливојевић. Сусрећемо се са неким новим предметима. Зашто ово морамо да учимо? Често сам себи постављала оваква питања. Много тога што сам научила требаће ми у зивоту, колико год ми то не желели да прихватимо. Прва екскурзија у 7.разреду. Месеци планирања шта ћемо да носимо, где ћемо да седимо…Дошли смо до завршног разреда у основној школи. Сама помисао да нам се приближио пријемни и много обавеза,чини ме неспокојном. Приближава се дан када ћу напустити ову школу, колико год говорила да не могу понекад да трпим друштво, или да више ово не могу да учим, ја сам у овој школи провела и срећне и тужне тренутке.
"Школе су велике и мирне овце, које окаче своје велико звонце, кад звоне, звоне и децу гоне у мале жуте авионе."
Када се будемо растали, остаће сећања која ће ме подсећати на моје прве успехе и падове, на моје детињство и најлепше ЂАЧКО ДОБА!!!