На дечијем фестивалу

Датум: 25. April 2016 19:55 Категорија: Новости

Дечији фестивал "Празници пролећа" у Сава центру на нов начин деци представља различите културе света. Фестивал је посвећен интерактивном проучавању наслеђа, културе, обичаја и уметности целог света. Свако дете је део света и овај фестивал се симболично обележава баш на Дан планете Земље 22.04.2016.
Сви ученици 6/1 и четири ученице 5/1 са наставницом географије Невенком Миливојевић, представили су државу Шпанију од праисторије до савременог доба. Према мишљењу свих учесника и домаћина представа наше школе је била најбоља.
Све слике можете погледати у Галерији

У ченици наше школе су посетили штандове свих држава учесница и учествовали у радионицама које су они спремили. Ту су се представиле следеће државе: Италија, САД, Кина, Русија, Азербејџан, Шпанија, Немачка, Кореја, Турска., Мексико..


Директор Енрике Камаћо Гарсија је честитао деци на дивној представи и поделио им симболичне поклоне. Такође нас је позвао да 23.04.2016. поводом обележавања Светског дана књиге и 400 година од смрти Мигуела де Сервантеса, присуствујемо перформансу "Дон Кихот против ветрењача", који ће се одигравати на Тргу Републике одакле Дон Кихот креће у своју авантуру.