Летопис 2020/2021



10. јун

Na praznik Vaznesenja Gospodnjeg- Spasovdan koji se inače praznuje i kao slava Grada Beograda,
učenici III/1, III/3 i III/4 su prisustvovali Liturgiji u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice na Zvezdari.
Pomolili smo se za roditelje, učitelje, srodnike i sve ljude ovog sveta i nikog u srcima svojim nismo zaboravili.
Želimo vam svima srećan praznik, srećnu gradsku slavu i svako dobro od Gospoda.




Ученици осмог разреда су јуче прославили завршетак школске године. Прослава је започела у еколошкој учионици, а завршила се на  кошаркашком терену иза школе, њиховом омиљеном месту окупљања. Било је весело и без икаквих инцидената па смо поносни на њих.

     


Наши учесници књижевног такмичења ,,Читам, па шта" посетили су Библиотеку града Београда и дружили се са дечјим писцем Јасминком Петровић. Свим учесницима уручене су похвалнице, а Марко Јелић освојио је специјалну награду као учесник који је већ освојио 1. награду и који успешно прати овај пројекат од његовог почетка. Циљ пројекта је развијање критичког мишљења и стицање читалачких навике, а посебно навике да се после сваке прочитане књиге напише кратак осврт или да се илуструје властити доживљај прочитаног књижевног дела. Честитамо свим учесницима!

12. мај
Градско такмичење у џудоу одржано је 28. априла у спортском центру Шумице.

Ученица 6/2 Јован Копривица освојила је 2.место и пласирала на републичко такмичење које је одржано 12.5. и заузела је 5. место.


22. април
Чланови Ученичког парламента направили су пано којим су нас подсетили на значај наше планете. Такође, анкетирали су ученике наше школе о томе шта можемо да урадимо да сачувамо нашу планету, чиме смо обележили 22.април, Дан планете Земље.





  22. 04. 2021. 
Одржана је  радионица са ученицима 8. разреда. Тема је била Развој нове генерације  спортских  навијача-  одобрена од странае Министарства просвете.  Ученици су упознати  са садашњим  навијачима, насиљем, криминалом али и са позитивним странама навијања. Асоцијација -  удружење навијача  "Џентлмен", који су обишли све континенте као навијачи репрезентације Србије, пренели су своја искуства  деци.  Део предавања  је водио професор  правног факултета и полицијске академије  господин  Оташевић. Сваки ученик је добио мајцу, а победник квиза је добио  нови дрес репрезентације.  Било је врло поучно  и надамосе да ће ове радионице  бити реализоване у  другим школама. Све активности  овог удружења можете пратити на њиховој   Инстаграм страници.

  

Učenici trećeg razreda zajedno sa svojim učiteljicama iz produženog boravka i nastave, obeležili su Svetski Dan planete Zemlje. Projekat ,,Dan planete Zemlje'' učenici su realizovali 20 školskih časova. Posebno su obeležili 22.aprila donošenjem saksija sa cvećem sa jasnom porukom: ,,Čuvajmo planetu, ona nam je jedini dom! '' Hvala svima koji su učestvovali u projektu i doprineli da širom otvorimo oči kada je reč o ovoj temi! Čuvajmo planetu, da bi ona čuvala nas.



21. април
Градско такмичење у рукомету за ученике 7. и 8. разреда одржано 21.априла и освојено је  5. место .
Мушка екипа у кошарци и футсалу за 7. и 8. разред, као и женска екипа у кошарци 7. и 8. разред освојили су пласмане на градска такмичења

  20 април
U  нашој  школи је за ученике 1., 2., 3.  разреда  одржан показни саобраћајни полигон.  Деца су учествовала као возачи  аутића и као пешаци.

Ученици су заједно са инструкторима  били учесници саобраћаја. Полигон је имао улице, пешачке прелазе, семафоре. 

24. фебруар
Градско такмичење у пливању одржано је 24 фебруара у спортском центру Милан Гале Мушкатировић. Ученица 7/3 Милица Марков освојила 3. месту у пливању леђном  техником

22.- 26. фебруар

На иницијативу Тима у нашој школи је обележен Дан борбе против вршњачког насиља низом активности које су трајале од 22. до 26. фебруара 2021.
Истакнуту улогу у овим активностима имао је Ученички парламент (као и приликом обележавања Дана толеранције и Дана особа са инвалидитетом, што је традиција у школи). Чланови Ученичког парламента осмислили су пано који приказује кључне појмове везане за вршњачко насиље и поставили штанд у холу школе где су 24. фебруара у комуникацији са ученицима прикупљали њихове записе о томе шта је за њих вршњачко насиље. Осим тога, Невена Радојевић 8/1, члан Тима за заштиту, и Милица Ванић, председница Ученичког парламента направиле су презентацију о врстама и нивоима вршњачког насиља коју су представиле током недеље ученицима четвртог, петог и шестог разреда.
Сви ученици су у време свог часа одељењског стрешине  разговарали на тему вршњачког насиља и у име ученика разредне наставе учитељице Драгана Саватијевић и Иванка Петров осмислиле су пано на коме су се нашли кључни продукти тих разговора (такође постављено у холу школе).

    



Ученички парламент је у сарадњи са хуманитарном организацијом "Колевка" успешно реализовао акцију сакупљања помоћи
за социјално угрожено становништво у Крушумлији. Захваљујемо се свима који су узели учешће у овој акцији и надамо се даљој сарадњи!


  




Данас, 27. јануара 2021., наша школа  прославлја славу Светог Саву. Школска слава  обележена је у складу са епидемиолошком ситуацијом, сечењем колача у 12 часова, чему су присуствовали  свештеник Милутин, кумови славе - породица Анђелковић, председник Школског одбора Сава Мирић, директор школе  Влатко Кљајић и неколико колега.

    

Поводом школске славе организован је  општински конкурс на тему  "Лик и дело Светог Саве" и на њему су радови наших ученика освојили награде.

1. место   Теодора Јанковић  4/2
2. место   Марија Савић 8/2
3. место Јована Копривица  6/2

       



НОВОГОДИШЊА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА 


Сваке године правимо пакетиће за децу. На челу са учитељицом Олгицом Пантелић и у сарадњи са Црвеним крстом ове године ученици II1, II2, II3 и II4 са својим учитељицама су направили пакетиће и уручили их Дневном боравку деце ометене у развоју ,,Корнелије Станковић". Захваљујемо свим родитељима који су помогли у прикупљању поклона за новогодишње пакетиће.





















11-12 2020


Драга школо, срећан ти 65. рођендан - 11.12.2020.
 
Иако је ове године прослава Дана школе обележена другачије него иначе, свако у школи се потрудио да допринесе овом важном дану. У овој, и не баш најсјајнијој ситуацији која нас је задесила, подстакла је креативност и машту малишана како бисмо барем на неки начин обележили 65. јубилеј наше школе. У школи није било свечане приредбе,а кроз њене холове су пролазили само млађи основци. Ипак школски панои украшени су у складу са празником. Деца су се својски потрудила,а у томе су им помогли њихови учитељи. Желели смо да вам омогућимо да погледате наше паное макар на сликама. Школа је 11.12. одисала свечаним и духом и изгледом у част  народног хероја Синише Николајевића!









 6- новембар
Ученици нижих разреда су учетствовали у  хуманитарној акцији коју је покренула организација Колевка. Они су прикупили велику количину одеће и обуће као и  школског прибора и  и играчака. У  петак 6. 11. 2020, уз помоћ представника Ђачког парламента ова хуманитарна помоћ је прослеђена  онима којима је најпотребнија.
      



 22.  септембар
У оквиру манифестације "Дани европске баштине" ученици 5/4 чланови Географске секције су учествовали у радионици Природњачког музеја  "Учимо од природе" коју је водила кустос Драгана Вучићевић у Чубурском парку. На занимљив начин дочарала је деци ланац исхране у природи и укључила их у интересантну  радионицу у коју су деца морала сама да осмисле.  Дан у парку је је показао да се у природи најбоље учи
.




У оквиру манифестације Дани европске баштине, ученици 5/1 учествовали су у радионици Природњачког музеја и упознали се са биљним светом Чубурског парка, сазнали нешто ново о занимљивим птицама и инсектима, о односима који владају у птичијем свету, и на крају осмислили кратку представу у којој су указали  на то колико  природни процеси утичу на све нас. Водитељ радионице, кустос Драгана Вучићевић, позвала је ученике да посете галерију Природњачког музеја и погледају изложбу ,,Зов даљине", на којој су приказане миграторне врсте животиња.

Природа је наша најбоља учитељица живота!