Вест

У четвртом разреду...

Датум: 28. Novembar 2019 16:44 Категорија: Новости

У четвртом разреду...

Почела је још једна школска година, како би ученицима повратак у школске клупе био лакши и лепши учитељице четвртог разреда уз помоћ учитељица из боравка Марије и Данијеле украсиле су паное и ученицима пожелеле срећан почетак.
У октобру месецу обележена је Дечја недеља у нашој школи. Ученици су уживали у ликовним активностима и радионицама. Заједно смо уз пуно труда и рада направили дрво дечјих права.
У октобру и новембру, ученици су у продуженом боравку на ликовним  радионицама као и на часовима ликовне културе украсили паное и јесен поздравили на најлепши начин.
Радујемо се зими и новим активностима и радионицама.
Уживајте у радовима!

Прочитај

Осмаци на екскурзији

Датум: 24. Novembar 2019 18:52 Категорија: Новости

10.-12. 11. 2019   Екскурзија ученика осмог разреда
 
Дан примирја у првом светском рату ученици осмог разреда са својим одељењским старешинама, Иваном Младеновић и Невенком Миливојевић , директором школе Влатком Кљајићем, обележили су на тродневној екскурзији Ниш -Ђавоља варош-Прокупље-Нишка бања -Пирот - манастир Свети Роман. Обишли су споменик српским јунацима и војводи Стевану Синђелићу на Чегру а затим и Ћеле кулу коју је турски паша наредио да се изгради као знак освете и опомене од лобања палих српских устаника на Чегру.  Наше историјско путовање смо наставили кроз изложбу ископина из римског доба у Народном музеју у Нишу. Другог дана смо посетили природни феномен Ђавољу варош на Радан планини и Латинску цркву у Прокупљу као и споменик Гвозденом пуку. После подневне часове смо искористили за шетњу по Нишкој тврђави. Трећег дана смо обишли Нишку бању и кроз прелепу Сићевачку клисуру стигли до Пирота где смо уживали кроз дивно вођење кустоса у Музеју Понишавља.  На повратку за Београд обишли смо и манастир Свети Роман у Ђунису  где је сахрањено срце пуковника руске војске Николаја Николајевича Рајевског који је Лаву Толстоју послужио као инспирација за лик грофа Вронског у роману "Ана Карењина."За овај манастир је везано и веровање да остварује све жеље  ако истински верујете.
Поред тога што су нешто ново научили о својој лепој земљи  ученици су се лепо дружили и примерно понашали , тако да добијају све похвале од својих наставница и директора школе. Више слика у галерији.

Прочитај

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“

Датум: 18. Novembar 2019 21:13 Категорија: Достигнућа

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“

У недељу 17.11.2019. у "Штарк" арени одржано је градско такмичење у трчању на 35 метара под слоганом „Брзином до звезда“. Нашу школу представљали су: 

Нађа Кањевац III2,  Димитрије Парлић III2, Лазар Биришић IV1 Мила Лазић IV2, Тијана Мемиши IV2Небојша Грујић IV2Ученици су се такмичили по групама, а најбржих 16 дечака и 16 девојчица обезбедило је пласман на републичко такмичење које ће се одржати у јуну 2020. године у Београду. На републичко такмичење пласирао се Небојша Грујић IV2. 

Похваљујемо све ученике на учешћу!


Остале фотографије можете видети у ГАЛЕРИЈИ.

 

Прочитај

На часу географије

Датум: 03. Novembar 2019 20:27 Категорија: Новости

У оквиру пројектне наставе деца из вртића "Луња" су посетила час географије код ученика 5-2 разреда. Као добри домаћини ученици су својим другарима из вртића показали моделе планета које су правили као и моделе Месеца и раакете која је прва слетела на Месец.  Деца из вртића су била веома заинтересована а њихови другови из 5-2 су стрпљиво одговарали на њихова питања. Наставница географије им је пустила и два едукативна филма о величуни тела у Сунчевом систему као и како су људи први пут слетели на Месец .Часу је поред васпитачица и деце из вртића "Луња" присуствовао и директор школе. Обзиром да се свима свидео овакав тип часа сви смо се сложили да наставимо сарадњу и да следећи пут и ми можемо да посетимо вртић.  Дружење је завршено уз веселу дечију песму о странама света а моделе планета и ракета смо послали на наградни конкурс за научну јелку Центра за промоцију науке и са нестрпљењем очекујемо резултате. Више слика у галерији

   

     

Прочитај

ОПШТИНСКА такмичења у КОШАРЦИ

Датум: 02. Novembar 2019 12:31 Категорија: Достигнућа

Општинско такмичење у кошарци за дечаке 7. и 8. разред огржано је у ОШ "Свети Сава" - 2. место;
Општинско такмичење у кошарци за девојчице 7. и 8. разред одржано је у ОШ "Владислав Рибникар" - 2. место;
Општинско такмичење у кошарци за девојчице одржано је у ОШ "Владислав Рибникар" - 3.место;
Општинско такмичење у кошарци за дечаке 5. и 6. разред одржано је у ОШ "Свети Сава" - 4.место.

 

Прочитај

"Брзином до звезда"

Датум: 30. Oktobar 2019 20:54 Категорија: Достигнућа

30.10.2019 
Наша школа учествовала је данас на градском такмичењу у трћању под слоганом "Брзином до звезда". Најбржих  16  ђака  
 3. и  4. разреда такмичило се са осталих 5 школа  Врачара, а они који су на тркама били најбржи, трћаче  17.11. у Штарк арени.  То су:
Mila Lazic 4/2, Tijana Memisi 4/2, Nadja Kanjevac 3/2, Nebojsa Grujic 4/2, Lazar Birisic 4/1 i Dimitrije Parlic 3/2. Pohvaljujemo i ostale ucenike koji su predstavljali nasu skolu, a to su: Masa Baranin 4/1, Natalija Arsic 4/1, Tara Tasic 4/3, Lana Maksimovic 4/3, Misa Sudzukovic 3/4, Viktor Slovic 4/1, Filip Krevatin Dragovic 4/2, Andrej Savic 4/2, Pavle Stojanovic 4/3, Vukasin Markovic 3/4. Посебно похваљујемо Милу Лазић која је на такмичењу  добила диплому  за најбржу девојчицу Врачара!


Прочитај

Прваци су украсили паное

Датум: 30. Oktobar 2019 18:35 Категорија: Новости

Прваци су ове године јесен спремно дочекали. Улепшали су школске паное ведрим бојама у овим облачном данима. Ученици I1 и I2 потрудили су се да је украсе шареним бојама, а ученици I3 и I4 већ су спремили зимницу. Уживајте у њиховим декорацијама.

Прочитај

Школски сајам књига

Датум: 30. Oktobar 2019 12:44 Категорија: Новости

29. 10. 2019.  У нашој школи и ове године одржан је сајам књига, трећи по реду.  Циљеви одржавања сајма  били су промовисање читања као врло битне слободне активности и развијање предузетничког духа код деце.  Било је врло живо и нема ученика који се јуче није вратио кући без неке књиге купљене на сајму. Одељењске заједнице поклониле су библиотеци по једну, а неке и неколико знимљивих дечијих књига. Слоган Ученичког парламента шаље јасну поруку: Читајте књиге и дан и ноћ јер знање вам даје моћ!  Видите слике у Галерији.
 


Прочитај

Акција скупљања старог папира

Датум: 28. Oktobar 2019 09:48 Категорија: Достигнућа

21.10.2019.
 
Завршена је акција сакупљања старог папира у организацији Ученичког парламента. У акцији су учествовали сви разреди наше школе и показали да рециклажа није гњаважа. Најјачи чланови осмог разреда УП су стари папир предали Инос папир сервису. Надамо се да смо бар мало подигли свест свих о очувању наше планете и на достојан начин обележили дан за  "Чистији свет".

Прочитај

Пут на Месец

Датум: 28. Oktobar 2019 09:13 Категорија: Новости

23.10.2019.
 
Пут на Месец
 
Чланови Географске секције петих разреда су са наставницом географије Невенком Миливојевић посетили изложбу "Пут на Месец" у Природњачком музеју на Калемегдану. Изложба је направљена да се обележи тренутак када је пре тачно 50 година живот са наше планете први пут закорачио на суседно, до тада пусто небеаско тело Ученици су могли да виде модел нашег природног сателита Месеца,као и оригиналан део Месечевог тла, заставу СФРЈ коју је посада Апола 11 носила на Месец и вратила на Земљу. Слушали су и занимљиве приче како Месец утиче на понашање људи и животиња на Земљи и Видели су фотографије  Нила Амстронга који је био примљен на Белом двору после повратка са Месеца и који је "наперавио мали корак за човека а велики за човечанство".  Видели су и фотографију  "српске седморке", научника нашег порекла који су радили у тиму мисије Аполо 11. јЈедан од њих Дејвид Вујић је и отворио изложбу "Пут на Месец" а ми треба да се поносимо и следимо пут наших научника.  Више слика у Галерији.
   
  

Прочитај