Новости

Посете вртићима

Датум: 28. Januar 2020 15:35 Категорија: Новости

У сарадњи са вртићима, одељење 2/4 је у оквиру драмске секције продуженог боравка са својом учитељицом Јеленом Бубања посетило вртиће "Луња" и "Бубамара". Тим поводом су изводили представу посвећену Светом Сави. Дружења у вртићима су завршена уз осмех и лепо расположење, као и у нади да ће се оваква дружења понављати.
.

Прочитај

Светосавски баскет турнир

Датум: 24. Januar 2020 13:40 Категорија: Новости

2.1.2020. Светосавски баскет турнир
 
Ученички парламент наше школе је и ове године организовао Светосавски баскет турнир за ученике виших разреда. На турниру су учествовали сви виши разреди подељени у две категорије. После поштене и узбудљиве  борбе победу у млађој категорији је однела екипа 5-1 у саставу : Игор Поповић, Сава Констандиновић, Василије Биришић и Илија Вићентић, док је друго место припало екипи 5-3 у саставу: Андреј Блашковић, Милош Јанковић, Немања Парлић и Данило Давидовић. Треће место је освојила екипа 6-2 у саставу: Ђорђе Дикић, Марко Јелић и Урош Степановић. У старијој категорији победу је однела Б екипа 8-1 коју су чинили: Петар Бојановић, Илија Солдо, Петар Гргур и Никола Поповић, друго место је освојила А екипа 8-2 у саставу: Михаило Миловановић, Александар Бранковић, Лука Влаховић и Никола Илић а треће место је освојила А екипа 8-1 у саставу Михајло Петровић, Лазар Никола Томић и Лука Спасојевић. За најборбенијег играча турнира је проглашен Игор Поповић 5-1. За организацију такмичења су били задужени наставници физичког васпитања Снежана Драшковић и Бојан Васиљев, као и руководилац Парламента наставница Невенка Миливојевић. Ученички парламент је од својих средстава обезбедио дипломе и слатке пакете за победнике као и прелазне пехаре. Свим учесницима честитамо на фер борби и сви се радујемо неком од наредних такмичења.  Више слика у Галерији.


Прочитај

“Inspiring Girls” кампања охрабрила седмакиње из Београда

Датум: 16. Januar 2020 11:22 Категорија: Новости

Београд, 25.децембар 2019.године- Ученице 7. разреда ОШ “Народни херој Синиша Николајевић” у Београду сазнале су више о могућностима и изазовима који их очекују ако размишљају о каријери у свету бизниса, захваљујући догађају “Девојчице имају реч”, огранизованом у склопу глобалне кампање “Inspiring Girls” , коју у Србији спроводи Црта.  Прочитај више о овоме.Прочитај

Ликовни и литерарни конкурс поводом школске славе Свети Сава

Датум: 15. Januar 2020 11:04 Категорија: Новости

Драги ученици,
            С обзиром на то да се ближи школска слава Свети Сава, наша школа је расписала ликовни и литерарни конкурс на тему Један догађај из живота Светог Саве.
На конкурсу могу учествовати сви ученици од првог до осмог разреда.
Литерарни радови могу бити написани у било којој форми (прича, песма, есеј), а ликовни насликани било којом техником у А5 формату. На полеђини сваког рада потребно је написати име, презиме и одељење.
Радове предати до 23. јануара.
Свим учесницима на конкурсу желимо пуно успеха!

Прочитај

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР

Датум: 10. Januar 2020 18:40 Категорија: Новости

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР

Дана 26.12.2019. године у нашој школи организован је Новогодишњи базар. Ученици млађих разреда били су излагачи и продавци са својим ручно израђеним новогодишњим рукотворинама.
Циљ ове манифестације је подстицање и промовисање моралних вредности, хуманитарне активности, солидарности, предузетничког духа... 

Прикупљени новац биће искоришћен за штампање првог броја часописа „Синишино ђачко доба“.

Захваљујемо драгим родитељима, бакама и декама, другарима из вртића и њиховим васпитачицама који су посетили наш базар!

Ученици млађих разреда са својим учитељима

Прочитај

Ученички парламент у Прихватилишту за децу Београда

Датум: 09. Januar 2020 09:33 Категорија: Новости

27.12.2019. Ученички парламент у Прихватилишту за децу Београда
 
Ученички парламент је у сарадњи са Црвеним крстом наше школе и ове године организовао хуманитарну акцију прикупљања ствари за прављење новогодишњих  пакетића деци којој је то најпотребније. Сви у школи су узели учеше тако да је ту било свега од играчака, слаткиша, књига, одеће и најлепших жеља. Учитељица Олгица Пантелић је била задужена за организацију испред Црвеног крста наше школе а Ученички парламент са наставницом Невенком Миливојевић је један део  пакетиће направио и заједно са осталим сакупљеним пакетићима однео у Прихватилиште за децу Београда.  Сви у прихватилишту су се захвалили нашој школи на поклонима, али загрљаји деце и њихова срећна лица  су нам били најлепши поклон.
 
 

Прочитај

Ученички парламент на Новогодишњем базару

Датум: 09. Januar 2020 09:20 Категорија: Новости

Ученички парламент на Новогодишњем базару
 
Ученички парламент је и ове године учествовао на Новогодишњем базару тако што је продавао честитке које су правили током децембра. Новац од продаје је употребљен за куповину потребних ствари за новогодишње пакетиће за децу из Прихватилиша Београд.

Прочитај

НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА У I1

Датум: 30. Decembar 2019 13:48 Категорија: Новости


НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА

У четвртак 26.12.2019. године ученици I/1 су са својим учитељицама Миланом Митић и Аном Вићовац одржали приредбу за родитеље. Потудили су се да припреме и учионицу па су украсили и њу и школске паное. Свечани, насмејани и помало узбуђени похвалили су се шта су до сада у школи научили. Показали су како брзо расту и свима пожелели срећне предстојеће празнике и наступајућу годину. На крају приредбе родитељи су почастили своје мале ђаке слатким изненађењем, тако да су сви добили своје поклоне.
 

Прочитај

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР

Датум: 25. Decembar 2019 10:32 Категорија: Новости

Драги родитељи, баке и деке, позивамо Вас на Новогодишњи базар!
У четвртак, 26.12. биће организован Новогодишњи базар у време 10-12 часова. Предвиђено време за посету базару за трећаке и четвртаке је 10-11 ч. док ће ученици првог и другог разреда базар посетити у периоду 11-12 ч. Излагачи свих одељења ће бити све време током трајања базара.
Прикупљени новац биће искоришћен за штампање првог броја часописа „Синишино ђачко доба“.

Очекујемо Вас у великом броју!

Ученици млађих разреда


Прочитај

Прослава Дана школе

Датум: 14. Decembar 2019 09:40 Категорија: Новости

Дана 11. децембра у нашој школи одржана је 64. прослава Дана школе. Тема овогодишње приредбе била је Један стих  ̶  једна нота. После школске химне и уводне речи директора и председника Општине, уследила је додела награда свим ученицима који су постигли изузетне резултате. Сама приредба тематски је била повезана, а почела је хронолошки, најпре од народне поезије и народних игара, затим је уследио приказ значаја песме и свирке у средњовековној Србији, након тога су представљени опевани песници из романтичарског периода (Алекса Шантић и Ђура Јакшић), и на крају, после староградске музике, уследили су стихови Душка Трифуновића и Бранка Радичевића у модерном ритму.
 


Можете погледати  видео снимке са приредбе.

Прочитај