Новости

Радост Европе

Датум: 07. Oktobar 2019 22:22 Категорија: Новости

 
 Рад наше ученице Јоване Копривице:  На 50. рођендану  Радост Европе

Прочитај

Наградна екскурзија

Датум: 04. Oktobar 2019 21:32 Категорија: Новости

28. 09. 2019.  Реализована је још једна  Наградна екскурзија  у нашој школи. Ове године  на екскурзију  је ишло   44 ученика  у пратњи 8 наставника. Сви ови ученици освојили су минимум  прво место на општинским такмичењима и на тај начин себи  обезбедили место у  аутобусу.
На излет смо кренули у раним јутарњим часовима и  у Шабац,  у Центар за стручно усавршавање стигли  након сат и по времена. Љубазни домаћини  провели су  децу кроз цео Парк науке.  На свакој инсталацији  деца су имала прилику да чују  и искусе науку.
 Око  подне се  кренуло ка Богатићу, комплексу базена са термалном водом.  Овде су се ученици  забављали  у  топлом базену.  Власник комплекса  Термална ривијера  је омогућио да  сви  ученици  бесплатно користе базен, а ручак на базену је  обезбедила школа. Повратак у Београд је уследио у раним вечерњим часовима. Пуни утисака с радошћу исшчекујемо  следећи наградни излет.

Прочитај

НОЋ ИСТРАЖИВАЧА - ДЕСЕТА НОЋ, КРОЗ ЗНАЊЕ ДАЈЕ МОЋ

Датум: 01. Oktobar 2019 18:14 Категорија: Новости

27.09.2019.  НОЋ ИСТРАЖИВАЧА - ДЕСЕТА НОЋ,  КРОЗ ЗНАЊЕ ДАЈЕ МОЋ
 
Чланови географске секције шестих разреда наше школе су са наставницом географије Невенком Миливојевић посетили "Ноћ истраживача" која се у нашој земљи одржава десети пут по реду. Због велике гужве на почетној станици  нису били у могућности да учествују у "Лову на благо",  али све их је одушевила посета Француском институту и институту Сервантес.  Наши будући научници су учествовали у бројним еколошким радионицама и квизовима где су освајали и симболчне поклоне за своје знање. Научили су како уз помоћ паметних еколошких решења свет сутрашњице може да буде боље место за живот свих нас.На интитуту Сервантес су учествовали у радионици "Мојих 15 година" где су на забаван начин могли да науче шта чини идентитет једне младе особе, како се он формира и да ли постоји само један идентитет када су у питању млади и  како да се боре за свој глас? Ученици су  могли су да виде победничка решења у оквиру међународног конкурса "НеМогући дизајн" и да сазнају како раде 3D штампачи. Подсетили смо се шта је географска ширина и дужина и видели где су уписане координате нашег града  Обзиром да ове године "Ноћ истраживача" траје два дана деца ће  моћи  са својим родитељима да оду у једну креативну суботњу шетњу и родитеље врате у детињство.

Прочитај

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА

Датум: 01. Oktobar 2019 18:06 Категорија: Новости

27.09.2019. СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА
 
Чланови географске секције шестог разреда су са наставницом географије Невенком Миливојевић посетили "Београдску тврђаву"
и искористили ову манифестацију да обиђу Сахат кулу, виде ушће Саве у Дунав и схвате како у стварности настају и  изгледају речна острва - аде.

Прочитај

Европски дан језика

Датум: 01. Oktobar 2019 14:41 Категорија: Новости

19. 09. 2019.  обележен је  Европски дан језика
Чланови секције  Our English corner, ученици осмог и петог разреда, потрудили су се око израде паноа у холу школе, ради обележавања  Европског дана језика. 
   

Прочитај

FUDBAL-LIGA EVROPE, Partizan-Alkazar

Датум: 01. Oktobar 2019 00:16 Категорија: Новости

Наши ученици из одељења 5/2, 7/2 и 7/3, у пратњи наставника физичког васпитања Снежане Драшковић и Бојана Васиљева, били су на утакмици Лиге Европе Партизан - Алказар, која је одиграна 19.9.2019. на стадиону Партизана. Утакмици су присуствовала деца из више градова Србије и Републике Српске.

  

Прочитај

НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА

Датум: 24. Septembar 2019 12:54 Категорија: Новости

СВИ ОНИ КОЈИ СУ СЕ ПРОШЛЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ТАКМИЧИЛИ И ОСТВАРИЛИ ПРВА МЕСТА НА ОПШТИНСКОМ ,ГРАДСКОМ , РЕПУБЛИЧКОМ ИЛИ МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ, СТЕКЛИ СУ УСЛОВ ЗА НАГРАДНУ ЕКСКУРЗИЈУ.

ОВЕ ГОДИНЕ ОБИЛАЗИМО ПАРК НАУКЕ У ШАПЦУ, А ПОТОМ ИДЕМО У БОГАТИЋ. ОД ПОДНЕВА ЋЕМО СЕ КУПАТИ У ТЕРМАЛНОМ БАЗЕНУ, ТЕМПЕРАТУРА ВОДЕ ЈЕ 36-37 СТЕПЕНИ.

ШТО СЕ ТИЧЕ САДАШЊИХ УЧЕНИКА ДРУГОГ И ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА, МОЋИ ЋЕ ДА ИДУ ПО 2 УЧЕНИКА ИЗ СВАКЕ ОДЕЉЕНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ТАКО ШТО ЋЕ ИХ БИРАТИ ДРУГОВИ КАО НАЈБОЉЕГ ДРУГА И ДРУГАРИЦУ.
 
ЕКСКУРЗИЈА ЋЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ 28.СЕПТЕМБРA 2019. 
ПОЛАЗАК У 08,00 Ч.  ИСПРЕД ПОЗОРИШТА, ПОВРАТАК ОКО 18,30 Ч.
 
ПУТ, УЛАЗНИЦУ ЗА ПАРК НАУКЕ И БАЗЕН, ПЉЕСКАВИЦУ У ЛЕПИЊИ, СОК
OБЕЗБЕЂУЈЕ ШКОЛА.

ПОТРЕБНО ЈЕ ПОНЕТИ СВЕ ШТО СЕ ИНАЧЕ НОСИ НА БАЗЕН, ПАПУЧЕ, ПЕШКИР
 И ПО МОГУЋСТВУ БАДЕ МАНТИЛ И ФЕН ЗА КОСУ
 
ДУБИНА БАЗЕНА ЈЕ 1,3 м. ПОЖЕЉНО ЈЕ ДА  ДЕЦА КОЈА СУ НЕПЛИВАЧИ И ПОЧЕТНИЦИ ПОНЕСУ МИШИЋЕ.ОБРАЗАЦ ЗА САГЛАСНОСТ МОЖЕТЕ УЗЕТИ ОД ОБЕЗБЕЂЕЊА НА УЛАЗУ ШКОЛЕ

 ДО ЧЕТВРТКА 26.09.2019. ДОНЕТИ САГЛАСНОСТ И ПРЕДАТИ ДИРЕКТОРУ ШКОЛЕ .

 

Прочитај

ВЕЧЕ НАРОДНИХ ИГАРА

Датум: 24. Septembar 2019 11:29 Категорија: Новости

19. септембар 2019.
ВЕЧЕ НАРОДНИХ ИГАРА
            У четвртак 19. септембра, ученици првог и другог разреда наше школе су са својим учитељицама из продуженог боравка, Аном Вићовац и Јеленом Бубања посетили  КУД Градимир.
У КУД-у је у организацији општине Врачар, поводом Дана културне баштине, организовано вече народних игара.
Ученицима је представљена народна ношња из различитих крајева. Могли су да пробају делове народне ношње који су им привукли пажњу. Чланови КУД-а, међу којима је био и учитељ наше школе Новица Анђелић показали су ученицима неке од игара. На крају дружења смо сви заједно заиграли уз помоћ чланова КУД-а.
Уз осмех и позитивну енергију смо се растали и са собом понели пуно лепих успомена у жељи да се овакво вече понови.

 


 Погледајте видео

Видео 1

ВИДЕО 2

ВИДЕО 3

Прочитај

Рециклажа није бламажа!

Датум: 16. Septembar 2019 17:34 Категорија: Новости

Поштовани родитељи и ученици, у току је акција скупљања старог папира. До четвртка 19. септембра прикупите у свом суседству стари папир и донесите  у школу. Ђачки парламент је организовао ову акцију и планира за остварену добит да купи једну рециклажну канту за школско двориште. Прикључите се акцији.Спасимо, бар једно дрво!

Прочитај

Наши прваци

Датум: 15. Septembar 2019 19:12 Категорија: Новости

Наши пваци првог дана у школи.

Прочитај