Новости

Дан изазова 2017

Датум: 11. Jun 2017 20:57 Категорија: Новости

Дан изазова одржан 31.5.2017. Учествовали су ученици од првог до четвртог разреда. Били су заступљене све врсте спортских активности, од бадминтона, прескакања вијаче, надвлачења конопца, одбојке, па до фудбала, где су ученици одељења 4/1 били доминантни и као награду за најбољу екипу освојили су лопту, по жељи ученика. (Још слика у галерији)

Прочитај

Kros RTS-a 2017

Датум: 11. Jun 2017 20:38 Категорија: Новости

Овогодишњи КРОС РТС-а је одржан 11.5.2017. Ученици 5., 6. и 7. разреда су трчали и такмичили се на 500 м и 800 м. Ученици који су освојили 1., 2. и 3. место су добили пригодне дипломе. (Још слика)

Прочитај

ДРУЖЕЊЕ са децом у дому „Драгутин Филиповић Јуса“

Датум: 01. Jun 2017 23:44 Категорија: Новости

01.06.2017.  
Одељење 6/2 је са разредним старешином Нирваном Ћућуз било у посети  другарима у дому „Драгутин Филиповић Јуса“.
Дом се налази се на Врачару, капацитета 30 места, за децу узраста од 3 до 7 година. Испуњава највећи број дневних породичних функција: нега, стимулација развоја, стицање навика, игре, укључивање у предшколске установе, припрема за школу. Основни циљ је обезбеђивање сталности у породичном окружењу, кроз контакте са алтернативним или природним породицама.
Провели смо дивно време дружећи се са децом и васпитачима у њиховом дворишту, играли смо заједно кошарку, рецитовали и певали. Време је брзо пролетело а ми смо уз њихове осмехе испраћени уз питање када ћемо поново доћи. 

Прочитај

Чепом до осмеха

Датум: 01. Jun 2017 23:42 Категорија: Новости

Данас, 01.06.2017. је завршена хуманитарна акција "Чепом до осмеха" у организацији Ученичког парламента, само за ову школску годину. Ученици 6-1 на часу грађанског васпитања су помогли да се чепови утоваре а директор школе Влатко Кљајић и наставници задужени за рад Ученичког парламента Милисав Рудић и Невенка Миливојевић су одвезли чепове на прихватни пункт. Удружење "Чепом до осмеха"  је нашој школи доделило ЗАХВАЛНИЦУ за уложен труд, посвећеност, великодушну и племениту помоћ деци са инвалидитетом. Акција ће се наставити почетком нове школске године. (Још слика у галерији)

Прочитај

ЕКСКУРЗИЈА ученика петог и шестог разреда 25.05.2017.

Датум: 01. Jun 2017 23:14 Категорија: Новости

     Ученици петих и шестих разреда са својим одељењским старешинама су ове школске године ишли на једнодневну екскурзију у Бранковину и Ваљево 25.05.2017. У Бранковини су посетили гроб  и музеј наше познате песникиње Десанке Максимовић која је рођена у селу Рабровици поред Бранковине. Такође су обишли школу Проте Матеје Ненадовића и изложбу "Учионица кроз векове",  где су могли да виде како су некада изгледале школе и наставна средства а могли су и да пишу на старим таблицама и да користе гушчије перо. Посетили су и цркву Светих Арханђела и видели старе вајате. Слободно време су искористили за шетњу по предивној природи и за спортске активности.
     У Ваљеву су посетили Народни музеј и поставку "Трећа димензија - прошлост  - поглед ка будућности, а у Муселимовом конаку изложбу "Сеча кнезова". Обишли су споменике Десанки Максимовић и Војводи Живојину Мишићу и разгледали Тешњар стару чаршију још из турских времена. Дружење се наставило у парку на Јадру где су се играли по њиховом мишљењу кратко, јер за игру увек треба још времена. У веселом расположењу смо стигли у Београд око 19 часова. (Још слика у галерији)

Прочитај

ОРЈЕНТИРИНГ 24.05.2017.

Датум: 26. Maj 2017 23:12 Категорија: Новости

Светски дан орјентиринга и ове године је обележен у парку на Неимару код ОШ"Светозар Марковић". 38 ученика шестог и седмог разреда наше школе са наставницом географије Невенком Миливојевић, прикључило се овој манифестацији коју је организовало планинарско друштво "Победа" из Београда. Ученици су уз помоћ карте тражили контролне тачке и одговарали на питања која су се ту налазила. Победила је група"Мигранти", који су поред брзине имали и најбоље знање (Реља Костандиновић, Петар Солдо, Александар Петровић и Вукашин Минић), друго место је освојила група "Суперстарсице" (Милица Јелић, Лена Грбић, Тамара Шијачић и Ања Зима) а треће место је освојила најбржа група "Буздовани" (Марко Одаловић, Илија Бацић и Марчело Антониони). Орјентиринг је спорт за све тако да су сви учесници добили дипломе за учествовање и сви су победници. (Још слика у галерији)

Прочитај

Градска слава СПАСОВДАН 2017

Датум: 25. Maj 2017 20:44 Категорија: Новости

Ђаци 7. и 8. разреда који похађају веронауку, са својим вероучитељем, учествовали су у прослави градске славе Вазнесења Господњег. У традиционалној литији - молитвеној шетњи, на челу са патријархом Иринејем и многобројним грађанима помолили смо се Богу за изобиље плодова и здравље свих житеља престоног нам града. (Видео)

Прочитај

Музеји Србије 10 дана од 10 до 10 бесплатних програма

Датум: 22. Maj 2017 18:22 Категорија: Новости

17.05.2017.
 
    У оквиру манифестације  Музеји Србије 10 дана од 10 до 10 бесплатних програма, ученици 5-2 са одељењским старешином Невенком Миливојевић посетили су више музеја.
    У Студентском парку им је показан споменик најпознатијем српском географу Јовану Цвијићу а после тога смо посетили Етнографски музеј и изложбе Народна култура Срба у 19. и 20. веку као и изложбу "Лего у Србији"


У оквиру исте манифестације посетили смо и Галерију Природњачког музеја на Калемегдану и изложбу "Метеорити гласници Свемира".
Видели смо неке од наших најпознатијих метеорита, Сокобањски, Јелички и Димитровградски, као и друге чувене метеорите из света међу којима су Кањон Диабло,Мудрабиља, Хенбери, Бјорбуле, Толука. Највише им се свидела макета кратера у Аризони.
 



Прочитај

Краљ поезије

Датум: 22. Maj 2017 11:14 Категорија: Новости

И ове године наша школа узела је учешће у ,сада већ традиционалном, такмичењу рецитатора "Краљевство поезије 2017" које се сваке године одржава у част глумца Петра Краља. Наш ученик Петар Ђапић освојио је друго место на овом такмичењу. Поред вредних награда које је добио, Патра су похвалили и глумци који су се нашли у улози жириа. 
Браво за Петра!


Прочитај

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Датум: 20. Maj 2017 21:52 Категорија: Новости

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ  КРУПАЊ 2017
 
Ученица осмог разреда Елена Мартиновић, 8-2, учествовала је на републичком такмичењу из историје које је одржано у Крупњу 14.05.2017.
Са ученицима из београдских општина, на пут до Крупња кренуло се у суботу 13.маја,уз пут смо обишли нека важна историјска места. Споменик на Мишару, подигнут у част велике Битке на Мишару у Првом српском устанку.  Уследила је посета Шапцу а затим одлазак на Текериш. У Текеришу смо посетили спомен кућу и костурницу, саграђену у част велике битке на Церу, августа 1914  године. Битка на Церу, је била прва победа српске војске над надмоћном аустроугарском војском ,као и прва победа савезника у Првом светком рату.
Уследио је одлазак за Крупањ, а недалеко одатле посетили смо и етно село Добри поток, који показује  лепоту наше традиције и прошлости.
 У недељу у 10.часова присуствовали смо отварању такмичења, које се одржавало у основној школи „Боривоје Милојевић“.Такмичење је почело у 11 до 12 часова. Ученици и натавници су лепо примљени, организација је била веома добра. По изради тестова, за наше ученике организована је и посета Мачковом камену. На Мачковом камену је вошена једна уод најкрвавијих битака у Првом светком рату, ту се налази данас споменик и костурница . У касним поподневним часовима кренули смо за Београд.
Поред учешћа на такмичењу и искуства које је стекла, Елена и остали основци упознали су важна места наше историје.
Елена Мартиновић на такмичење је ишла у пратњи наставнице историје Иване Младеновић.


Прочитај