Новости

ЧАСОВИ НАУКЕ

Датум: 15. Decembar 2015 19:12 Категорија: Новости

 У сусрет Дану школе ученици нижих разреда наше школе имали су прилику да присуствују часовима физике и хемије.  Наставница хемије Биљана Буторовић је 8. децембра  са ученицима првог разреда правила  "домаћег љигавца"

 

 

Наставница Данијела Маринчев је  са ученицима другог и трећег и четвртог разреда  извела неколико огледа  у читаоници школе у четвртак 10. децембра. Ученици су имали прилику да  виде огледе:

  • лимун као подморница
  • плес сувог грожђа
  • атмосферски притисак
  • натерајте јаје да плива
  • торнадо у тегли
  • балон као ракета

Прочитај

Дан школе

Датум: 15. Decembar 2015 14:32 Категорија: Новости

Свечана академија поводом  Дана школе

Поводом Дана школе ,11. децембра, одржана je приредба у Београдском драмском позоришту. Учествовали су садашњи  ученици школе, али и бивши ђаци и колеге, који су својим присуством  увеличали славље . Приредба је започела рецитацијом и химном школе, а након тога обратио се Влатко Кљајић, директор школе, који је исказао захвалност свим колегама и гостима, а посебно се обратио ђацима и пожелео да им време проведено у школи буде лепо и пријатно. О лепим тренуцима проведеним у школи, причале су и Мира Бановчанин, учитељица у пензији, као и Јована Механџић, бивша ученица школе. Директор школе  уручио  је награде ученицима који су освојили прва три места на литерарном и ликовном конкурсу „Слике из школског живота". Током целе приредбе на видео платну гости су могли да прате слике из школског живота; како је школа некад изгледала, а како изгледа данас.
Забаввни део програма отворила је Николина Ковачевић, бивша ученица наше школе, извођењем традиционалне музике у модерном аранжману.  Затим је уследила плесна школа, која нас је све подигла на ноге.  Драмски комад  "Аутобиографија", Бранислава Нушића, који су ученици наше школе зачинили својим догађајима из ђачког живота, свима у сали је намамио осмех на лице и подсетио на период најлепшег ђачког живота. Након представе, уследила је наша фолклорна секција у извођењу и старијих и млађих ученика. На крају, сви су били добро расположени, а водитељима је једино остало да се захвале још једном свима који су дошли  и да поруче да се видимо на следећем јубилеју када ће они заузети место међу публиком, а сцену препустити новим генерацијама.Прочитај

ОТВОРЕНА ВРАТА

Датум: 14. Decembar 2015 11:34 Категорија: Новости

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ,

ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА СУ ОТВОРЕНА  ВРАТА  СВИХ НАСТАВНИКА КОЈИ ПРЕДАЈУ У  ВИШИМ РАЗРЕДИМА ЗАКАЗАНА   за

  СРЕДУ -16. ДЕЦЕМБАР 2015.  у термину од 16-18 часова

Прочитај

Радионица поводом Дана школе

Датум: 10. Decembar 2015 18:27 Категорија: Новости

Ордење, војна одличја за храброст

Поводом Дана школе, 11. децембра, ученици продуженог боравка III-2 и III-3 израдили су ордење, војна одличја за храброст у знак сећања на Синишу Николајевића, народног хероја по коме наша школа носи и назив.

За израду овог ордења користили смо алу-фолију коју смо лепили на картоне изрезане у облику ордења. Потом смо чачкалицом гравирали шаре, које смо касније прешли фломастерима због изражајности украса. На врх смо лепили тробојне траке и траке које су ученици сами бојили дрвеним бојицама.

  


Више слика ове радионице можете погледати у албумима Радови ученика - БОРАВАК III/2 и Радови ученика - БОРАВАК III/3

 

Прочитај

Активности поводом Дана школе

Датум: 08. Decembar 2015 13:17 Категорија: Новости

Понедељак, 7. децембар 2015. године
-Изложба ликовних и литерарних радова на тему Слике из школског живота
 
Уторак, 8. децембар 2015. године
-Час посвећен Дану школе
 
Среда, 9. Децембар 2015.године
11 часова
Приредба поводом Дана школе за ученике нижих разреда
 
Четвртак, 10. децембар 2015. године
14 часова
-Приредба поводом Дана школе за ученика виших разреда
- Гостовање Музичке школе из Гроцке
 
Петак, 11.децембар 2015. године
17 часова
Прослава Дана школе у Београдском драмском позоришту
 
 
 
 
 
ТЕРМИНИ ПРОБА ЗА УЧЕСНИКЕ НА ПРИРЕДБИ ЗА ДАН ШКОЛЕ
 
Понедељак, 7. децембар 2015.
6 час- глумци
 
Уторак, 8.децембар 2015.
14 часова- ГЕНЕРАЛНА ПРОБА
Сви учесници
 
Среда, 9. децембар 2015.
- 9 часова долазак КУД „Деспот Стефан“
- 9.30 ГЕНЕРАЛНА ПРОБА- сви учесници
11 часова ПРИРЕДБА ЗА УЧЕНИКЕ НИЖИХ РАЗРЕДА
 
Четвртак, 10.децембар 2015.
-12.30 долазак Музичке школе из Гроцке
- 12.45 ГЕНЕРАЛНА ПРОБА- сви учесници
- 14 часова ПРИРЕДБА ЗА УЧЕНИКЕ ВИШИХ РАЗРЕДА
 
Петак, 11.децембар 2015.
-17 часова Свечана академија у Београдском драмском позоришту
* За термине проба у позоришту накнадно ћемо се договорити.
 

Прочитај

Читам, па шта!

Датум: 08. Decembar 2015 12:35 Категорија: Новости

И ове године ученици наше школе могу да учествују у  манифестацији  читалачка значка , под именом  Читам, па шта!  Организација  је мало другачија   него протеклих година  јер  ће радови ученика бити прослеђени  Библиотеци града Београда у електронској форми.  О свим активностима   и пропозицијама такмичења можете се информисати  детаљно овде.  Сви ученици школе  од другог до осмог разреда могу  да учествују у овом такмичењу, списак литературе по разредима можете погледати овдеСписак литературе  по разредима 


Прочитај

Јесење радионице у трећем разреду

Датум: 04. Decembar 2015 21:37 Категорија: Новости

Јесење радионице, трећи разред у боравку

Ученици продуженог боравка трећег три јесен су приказали на различите начине. Цртали су децу у кабаницама и разнобојне кишобране на тему Кишни дан и кишобран. Правили су рамове за слике, а на сликама приказали јесење лишће у правим јесењим нијансама уз помоћ технике фротажа. Такође су бојили лишће и бундеву као плод коју нам јесен доноси, комбиновањем дрвених боја и фломастера, чиме су  дочарали све јесење боје. Да би јесен била потпуна учионицу краси и пано на коме су приказане сове у ноћи, које се рађене уз помоћ папира у боји и испресованог лишћа.

 


Све слике можете погледати у албуму Радови ученика - БОРАВАК III/3

Прочитај

Школске вести

Датум: 03. Decembar 2015 20:55 Категорија: Новости

16. 11. 2015. Светски дан толеранције, Ученички парламент наше школе обележио је креативним радионицама са ученицима петог, шестог и осмог разреда на часовима грађанског васпитања и наставницом Невенком Миливојевић. Ученици су на примерима из живота дошли до закључка да је све мање толеранције у нашој околини и да сви заједничким радом и залагањем морамо да покажемо да је „ТОЛЕРАНЦИЈА СПОСОБНОСТ ЧОВЕКА ДА УВАЖАВА И ЦЕНИ РАЗЛИЧИТОСТИ“. Ученици парламента су урадили и едукативне зидне новине ,које могу да погледају сви ученици и запослени наше школе.

 
 
01. 12. 2015. године  Светски дан борбе против СИДЕ, Ученички парламент је обележио разним едукативним чланцима на зидним новинама и кратким предавањем у одељењима осмих разреда.

Прочитај

Турнир у стоном тенису

Датум: 03. Decembar 2015 20:20 Категорија: Новости

01.12.  2015. Ученички парламент је организовао такмичење из стоног тениса ученика виших разреда наше школе уз помоћ наставнице  географије Невенке Миливојевић која је помагала у организацији турнира. Велику помоћ су пружили и наставница физичког васпитања Снежана Драшковић, која се бринула о фер борби као и наставник верске наставе Милисав Рудић који је поштено судио на овом турниру. Ана Живковић потпредседник Ученичког парламента је пратила да све протекне у најбољем реду и да успешно стигнемо до финала. На такмичењу је учествовало 36 ученика и системом елиминације смо стигли до финала у коме су све од себе дали Филип Драгељевић 5/2 и Василије Маринковић 8/2. Победу је овог пута однео Василије Маринковић 8/2, ипак је победило искуство. На овом турниру се видело колико имамо талентованих ученика и да нису само фудбал и кошарка спортови којима деца треба да се баве, посебно што стони тенис не подстиче агресивност код деце. Све је протекло у најбољем реду и спремни смо за нове изазове.

Прочитај

Моја школа-мој клуб

Датум: 03. Decembar 2015 19:12 Категорија: Новости

Поводом Европског првенства у футсалу ЕУРО 2016, УЕФА и ФС србије организују турнир Моја школа- Мој клуб на коме учуствују 8 школа из Београда, школе из Новог Сада, Крагујевца и Ниша (укупно 32 школе на територији Србије).Циљ овог пројекта је промоција Футсал ЕУРО 2016, родна равноправност Фер плеј и поштовање и одрживи развој. Обавезно је учешће девојчица у тимовима, ученици до 12 година или 6. разреди и млађи, најмање 2 играчице у тиму од 5 играча. Школе које учествују на турниру: ОШ Соња Маринковић -Земун, ОШ Лаза костић- Н: Београд; ОШ Јован Ристић- Борча; ОШ Михајло Пупин- Галеника; ОШ Сава Шумановић -Алтина; ОШ Синиша Николајевић -Врачар; ОШ Краљ Петар 2 Карађорђевић -Врачар; ОШ Горња Варош- Земун.

Завршни турнир се одиграва 10. фебруара у Београдској арени од 11,00 -14,00 часова
Убаци слике 1

Прочитај