Новости

Развој нове генерације спортских навијача

Датум: 23. April 2021 18:17 Категорија: Новости

   Јуче, 22. 04. 2021.  одржана је  радионица са ученицима 8. разреда. Тема је била Развој нове генерације  спортских  навијача-  одобрена од странае Министарства просвете.  Ученици су упознати  са садашњим  навијачима, насиљем, криминалом али и са позитивним странама навијања. Асоцијација -  удружење навијача  "Џентлмен", који су обишли све континенте као навијачи репрезентације Србије, пренели су своја искуства  деци.  Део предавања  је водио професор  правног факултета и полицијске академије  господин  Оташевић. Сваки ученик је добио мајцу, а победник квиза је добио  нови дрес репрезентације.  Било је врло поучно  и надамосе да ће ове радионице  бити реализоване у  другим школама. Све активности  овог удружења можете пратити на њиховој   Инстаграм страници.

  

Прочитај

На полигону

Датум: 23. April 2021 17:53 Категорија: Новости

  U  нашој  школи је за ученике 1., 2., 3.  разреда  одржан показни саобраћајни полигон.  Деца су учествовала као возачи  аутића и као пешаци.
Ученици су заједно са инструкторима  били учесници саобраћаја. Полигон је имао улице, пешачке прелазе, семафоре. 
 


Прочитај

Додатна информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис првака

Датум: 22. Mart 2021 12:25 Категорија: Новости


И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Напомена : Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Прочитај

Упис ученика у први разред

Датум: 11. Mart 2021 13:00 Категорија: Новости

Поштовани родитељи/други законски заступници,
 
Упис у први разред Основне школе "НХ Синиша Николајевић" за школску 2021/2022. годину обавиће се од 01. априла до 31. маја 2021. године.
 
У први разред уписују се деца рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године.
 
Деца рођена од 1. марта 2015. до 31. августа 2015. године чији родитељи желе да она пођу раније у школу, уписују се у школу уз претходну проверу спремности за упис у школу.
У школу могу да се упишу и деца рођена пре 1. марта 2014. године која због болести или других оправданих разлога нису још уписана у школу.
 
Школа ће преко портала еУправе понудити термине за упис и тестирање деце. Родитељима/другим законским заступницима ће бити омогућено да кроз апликацију коришћењем услуге еЗаказивања закажу упис и тестирање, тако што ће изабрати жељени термин који је слободан. Уколико неко од родитеља/других законских заступника није у могућности или не жели да закаже термин електронским путем, потребно је да позове школу радним данима од 10 до 13 часова (контакт телефон 0112836621), како би овлашћено лице заказало термин уместо родитеља кроз апликацију.
 
У заказано време родитељи/други законски заступници (довољан је само један родитељ) са дететом долазе у школу где ће се у секретаријату школе обавити упис, а након уписа код психолога школе обавиће се тестирање детета.
 
Податке о деци чији су родитељи до 01.02.2021. године поднели захтеве за упис у нашу школу којој територијално не припадају, унеће у систем овлашћено лице школе.
 
Родитељи/други законски засртупници приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику - школа електронским путем прибавља податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и здравственог информационог система о обављеном здравственом прегледу. Такође, школа прибавља службеним путем и Уверење/потврду о обављеном обавезном предшколском програму (уколико родитељ поседује Уверење нека га донесе приликом уписа).
Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, потребно је да га родитељ донесе у школу приликом уписа.
 
Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон школе 0112836621. Такође, родитељима је доступна телефонска подршка Министарства просвете - 0117350557, сваког радног дана од 7:30 до 15:30.
          
           ДИРЕКТОР ШКОЛЕ
                                                                                Влатко Кљајић
 

Прочитај

Дан борбе против вршњачког насиља

Датум: 28. Februar 2021 16:01 Категорија: Новости

На иницијативу Тима у нашој школи је обележен Дан борбе против вршњачког насиља низом активности које су трајале од 22. до 26. фебруара 2021.
Истакнуту улогу у овим активностима имао је Ученички парламент (као и приликом обележавања Дана толеранције и Дана особа са инвалидитетом, што је традиција у школи). Чланови Ученичког парламента осмислили су пано који приказује кључне појмове везане за вршњачко насиље и поставили штанд у холу школе где су 24. фебруара у комуникацији са ученицима прикупљали њихове записе о томе шта је за њих вршњачко насиље. Осим тога, Невена Радојевић 8/1, члан Тима за заштиту, и Милица Ванић, председница Ученичког парламента направиле су презентацију о врстама и нивоима вршњачког насиља коју су представиле током недеље ученицима четвртог, петог и шестог разреда.
Сви ученици су у време свог часа одељењског стрешине  разговарали на тему вршњачког насиља и у име ученика разредне наставе учитељице Драгана Саватијевић и Иванка Петров осмислиле су пано на коме су се нашли кључни продукти тих разговора (такође постављено у холу школе).

    

Остале слике погледајте у Галерији .

Јелица Станковић, координатор Тима за заштиту
Невенка Миливојевић, члан Тима за заштиту и координатор рада Ученичког парламента

Прочитај

Читајмо гласно!

Датум: 25. Februar 2021 16:11 Категорија: Новости

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара позивамо вас да се укључе у акцију „Читајмо гласно“ !
 
Читајмо гласно са ученицима у школској библиотеци, у учионици, испред школе, на игралишту, у парку, на тргу, на ливади...
Предлажемо читање наглас омиљених стихова, цитата, делова омиљених књига, као и разговор о прочитаном.

У овим несигурним временима може бити изазов организовати догађаје који су сигурни и безбедни, имајући у виду специфичну
епидемијску ситуацију,  и да се ове године због пандемије све активности одвијају отежано и под другачијим околностима, па
предлажемо да наша активност буде у складу са препорученим мерама (од стране надлежних органа и институција) у циљу
обезбеђивања заштите и безбедности здравља.
Предлажемо да читање почне у ПОНЕДЕЉАК, 1. МАРТА у 5 до 12 (11.55), што би симболично представљало крајње време
да се окренемо неговању књиге и културе уопште.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања.

Кад отвориш књигу, отвори се срце!
У читању је и моћ и радост!
Подели радост читања са свима!

 

Прочитај

Хуманитарна акција

Датум: 24. Februar 2021 12:25 Категорија: Новости

Ученички парламент је у сарадњи са хуманитарном организацијом "Колевка" успешно реализовао акцију сакупљања помоћи
за социјално угрожено становништво у Крушумлији. Захваљујемо се свима који су узели учешће у овој акцији и надамо се даљој сарадњи!


  

Прочитај

,,Светосавље и наше доба

Датум: 22. Februar 2021 01:04 Категорија: Новости

до 10. априла 2021.

ПРИЈАВА НА КОНКУРС

СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА

Литерарни конкурс: http://www.uvu.rs/2021%20Svetosavlje%20LITERARNI%20konkurs.doc

Ликовни конкурс: http://www.uvu.rs/2021%20Svetosavlje%20LIKOVNI%20konkurs.doc

Калиграфски конкурс: http://www.uvu.rs/2021%20Svetosavlje%20KALIGRAFSKI%20konkurs.doc

Текстови за калиграфски конкурс: http://www.uvu.rs/2021%20Svetosavlje%20KALIGRAFSKI%20konkurs%20-TEKSTOVI-%20Reci%20Svetog%20Save.pdf

Прочитај

Школска слава Свети Сава

Датум: 27. Januar 2021 16:57 Категорија: Новости

Данас, 27. јануара 2021., наша школа  прославлја славу Светог Саву. Школска слава  обележена је у складу са епидемиолошком ситуацијом, сечењем колача у 12 часова, чему су присуствовали  свештеник Милутин, кумови славе - породица Анђелковић, председник Школског одбора Сава Мирић, директор школе  Влатко Кљајић и неколико колега.

     

Поводом школске славе организован је  општински конкурс на тему  "Лик и дело Светог Саве" и на њему су радови наших ученика освојили награде.

1. место   Теодора Јанковић  4/2
2. место   Марија Савић 8/2
3. место Јована Копривица  6/2

       

Прочитај

Свети Сава

Датум: 19. Januar 2021 18:33 Категорија: Новости

ПОШТОВАНА ДЕЦО,
 
Тема овогодишњег ликовног конкурса за школску славу Свети Сава: 
ЛИК И ДЕЛО СВЕТОГ САВЕ
 
 Пропозиције
 
          Достављање радова ..................  25. јануар до 17.00 h
       
          Формат цртежа.........................   5 (блок број 5)
 
          Техника......................................  слободна
 
          На полеђини............. .................  име и презиме, разред и
одељење, школа, име наставника и година израде цртежа
 

Прочитај