Дан борбе против вршњачког насиља

Датум: 28. Februar 2021 16:01 Категорија: Новости

На иницијативу Тима у нашој школи је обележен Дан борбе против вршњачког насиља низом активности које су трајале од 22. до 26. фебруара 2021.
Истакнуту улогу у овим активностима имао је Ученички парламент (као и приликом обележавања Дана толеранције и Дана особа са инвалидитетом, што је традиција у школи). Чланови Ученичког парламента осмислили су пано који приказује кључне појмове везане за вршњачко насиље и поставили штанд у холу школе где су 24. фебруара у комуникацији са ученицима прикупљали њихове записе о томе шта је за њих вршњачко насиље. Осим тога, Невена Радојевић 8/1, члан Тима за заштиту, и Милица Ванић, председница Ученичког парламента направиле су презентацију о врстама и нивоима вршњачког насиља коју су представиле током недеље ученицима четвртог, петог и шестог разреда.
Сви ученици су у време свог часа одељењског стрешине  разговарали на тему вршњачког насиља и у име ученика разредне наставе учитељице Драгана Саватијевић и Иванка Петров осмислиле су пано на коме су се нашли кључни продукти тих разговора (такође постављено у холу школе).

    

Остале слике погледајте у Галерији .

Јелица Станковић, координатор Тима за заштиту
Невенка Миливојевић, члан Тима за заштиту и координатор рада Ученичког парламента