седми разред на екскурзији

Датум: 20. Maj 2018 22:08 Категорија: Новости

17.05.2018. 
Ученици седмог разреда у пратњи разредних старешина Наташе Станишић и Нирване Ћућуз кренули су на дводневну екскурзију. Прва у програму била је вожња Шарганском осмицом. У краћим паузама имали смо прилику да неколико пута изађемо из популарног ,,Ћире,, и уживамо у дивним пејзажима. Вожња је трајала два сата након чега смо кренули до етно села ,, Дрвенград,,. У комплексу смо се прошетали, обишли цркву посвећену Светом Сави и одгледали филм у биоскопској сали. По разгледању ,,Дрвенграда,, путовање смо наставили ка Кремни  где је у мотелу ,, Браћа Секулић,, било ноћење и организовано дружење у дискотеци. 
18.05.2018
После доручка  следио је полазак ка етно селу ,, Сирогојно,, где смо послушали  костуса, прошетали по музеју на отвореном и упознали се са његовом поставком. Даље настављамо ка центру Златибора, у хотелу ,, Браћа Секулић,, имали смо  ручак а после слободно време за шетњу и разгледање. На путу ка Београду обишли смо манастир ,, Благовештење,, где нам је монахиња причала о историји манастира. У Београд смо стигли у око 19 часова.
Екскурзија је протекла по плану и без проблема, испунивши у потпуности васпитно-образовне циљеве и задатке. Ученици су упознали тековине од значаја што ће подстаћи њихово изражавање и стваралаштво. Била је ово дивна прилика да кроз дружење, развијамо дух заједнитва, узајамну солидарност и одговорност.