Мој доживљај на Врачару

Датум: 04. Decembar 2017 14:26 Категорија: Новости


 Центар за образовање и културу Божидарац организовао је Такмичење за најбољи литерарни рад ученика ОШ ВРАЧАРА. Тема литерарног састава је Мој доживљај на Врачару. На конкурсу су учествовали ученици од трећег до осмог разреда свих  основних школа Општине Врачар. Нашу школу су представљали чланови Литерарне секције, као и други заинтересовани ученици. Приспелих 80-ак литерарних радова, потписаних шифром ученика, прегледао је стручни жири.
Свечано проглашење награђених ученика одржано је у четвртак, 30.11.2017. године, у 17 часова, у препуној Галерији Божидарац, где је организовано и књижевно вече са песником Добрицом Кампарелићем. Додели награда су присуствовали и наши ученици од петог до осмог разреда у пратњи наставница српског језика Жаклине Јашић и Бранкице Дракулић-Дрезгић.
Том приликом уручена је награда члану Литерарне секције наше школе, Нађи Костић, ученици VIII/1, која је својим саставом о зимским чаролијама на Врачару освојила 3. место. Наши ученици, заједно са ученицима других основних школа, наставницима и родитељима, уживали су у дружењу са глумцима Иваном Јевтовићем и Дејаном Јајчанином, који су нас позвали да их поново посетимо и упознамо се са њиховим новим пројектом  Позориште лектира Владимир Јевтовић, јер оно за тему бира баш школску лектиру.
Овом приликом, на нашу велику радост, ученици су имали прилике да уживају у стиховима Добрице Кампарелића, нашег познатог песника и есејисте.