Наградна екскурзија 2017

Датум: 17. Oktobar 2017 20:13 Категорија: Новости

Наградна екскурзија - Шабац
Ученици који су били успешни на такмичењима прошле школске године, као и најбољи другови које су бирала одељења другог разреда, и ове године су награђени бесплатном екскурзијом. 
У четвртак 12. октобра, у пратњи наставница Иване Младеновић, Невенке Миливојевић, Јоване Мијић и Наташе Станишић наши ђаци су обишли најпре Парк науке у Шапцу. Ученицима је најзанимљивије било у великој учионици на отвореном – дворишту Центра за стручно усавршавање . Ово двориште чини низ улица занимљивих назива, попут Улице Исака Њутна, Улице Гарија Каспарова, Мендељејеве улице, Улице Шапутања, Питагориног трга, Миланковићевог булевара... Овде су наши ученици експериментисали са Њутновим клатном, Питагорином теоремом, упознавали се са законом о инерцији, играли шах на великој табли... Видели смо моделе соларног панела, метео станице, два ланца ДНК, модел Гриничког меридијана, Периодни систем постављен на зиду Центра, и још много тога.Након тога смо обишли Храм Свете Тројице, а паузу за ручак и играње провели смо у дечијем игралишту поред храма.  Обишли смо шабачки Народни музеј, где смо се упознали са његовом богатом историјом и културним благом, а затим смо посетили и Саборну цркву Светих апостола Петра и Павла.
Слободно време смо искористили да се прошетамо градом и купимо понеки сувенир, који ће нас подсећати на овај лепо проведен дан. Слике погледајте у Галерији.