ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Датум: 07. Oktobar 2016 20:41 Категорија: Новости

Дечја недеља има дугу и богату традицију. Први пут код нас је одржана 1934. године, а од 1987. године уведена је на предлог организације Пријатељи деце Србије и одржава се сваке прве недеље у месецу октобру. Ове године Дечја недеља се одржавала 3 - 9. октобра, а мото је био: НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ!
Тим за културну и јавну делатност школе, као и учитељи и наставници који су узели учешћа у програму побринули су се да све протекне у ведром и забавном духу.
Отварање Дечје недеље у нашој школи започело је изложбом ученичких радова- Све боје детињства. Истог дана,као и другог дана, наставница техничког одржала је и радионицу лепог писања и старих заната за све заинтересоване ученике. Ученички парламет побринуо се да прикаже својим вршњацима модерне игре савременог друштва. И среда је протекла у разиграној атмосфери. Ученици другог разреда посетили су библиотеку "Петар Кочић" на Врачару и том приликом дружили се са писцем Божидаром Пешевим. Док су другаци уживали у царству књига, петацима је мото био:Нећу да бригам, хоћу да певам! На часу музичког уживали су у музици коју су за њих изводили њихови другари. Четвртак је био дан за креативност. Прваци су цртали по асфалту, четвртаци су правили играчке од природних и рециклираних материјала, а трећаци су били спортски расположени. На часу физичког васпитања организовано  је такмичење између дечака и девојчица. Током такмичења владала је весела атмосфера, водило се рачуна о регуларности такмичења, али је пре свега била битна забава и време које ученици проводе заједно. За награђене ученике у прошлој години организован је и пријем код председника општине Врачар. У петак смо опет били у посети библиотеци "Петар Кочић", а ученици који су учествовали на ликовном конкурсу поводом Дечје недеље посетили су Пионирси гад и преузели награде. 

Све фотографије можете погледати на линку:

http://osnhsinisanikolajevic.nasaskola.rs/galerija/80/DECJA-NEDELjA/