УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

 
 

Поштовани родитељи/други законски заступници,
 
Упис у први разред Основне школе "НХ Синиша Николајевић" за школску 2021/2022. годину обавиће се од 01. априла до 31. маја 2021. године.
 
У први разред уписују се деца рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године.
 
Деца рођена од 1. марта 2015. до 31. августа 2015. године чији родитељи желе да она пођу раније у школу, уписују се у школу уз претходну проверу спремности за упис у школу.
У школу могу да се упишу и деца рођена пре 1. марта 2014. године која због болести или других оправданих разлога нису још уписана у школу.
 
Школа ће преко портала еУправе понудити термине за упис и тестирање деце. Родитељима/другим законским заступницима ће бити омогућено да кроз апликацију коришћењем услуге еЗаказивања закажу упис и тестирање, тако што ће изабрати жељени термин који је слободан. Уколико неко од родитеља/других законских заступника није у могућности или не жели да закаже термин електронским путем, потребно је да позове школу радним данима од 10 до 13 часова (контакт телефон 0112836621), како би овлашћено лице заказало термин уместо родитеља кроз апликацију.


Родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Напомена : Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.


У заказано време родитељи/други законски заступници (довољан је само један родитељ) са дететом долазе у школу где ће се у секретаријату школе обавити упис, а након уписа код психолога школе обавиће се тестирање детета.
 
Податке о деци чији су родитељи до 01.02.2021. године поднели захтеве за упис у нашу школу којој територијално не припадају, унеће у систем овлашћено лице школе.
 
Родитељи/други законски засртупници приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику - школа електронским путем прибавља податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и здравственог информационог система о обављеном здравственом прегледу. Такође, школа прибавља службеним путем и Уверење/потврду о обављеном обавезном предшколском програму (уколико родитељ поседује Уверење нека га донесе приликом уписа).
Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, потребно је да га родитељ донесе у школу приликом уписа.
 
Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон школе 0112836621. 
Такође, родитељима је доступна телефонска подршка Министарства просвете - 0117350557, сваког радног дана од 7:30 до 15:30.
          
          

           ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                                                Влатко Кљајић